Sebastien Le Clef

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
foto

Expositie van 19 t.e.m. 25 mei 2023.

Vernissage op vrijdag 19 mei van 16u - 22u. 
Open op zaterdag 20 en zondag 21 mei van 11u - 18u, van maandag 22 t.e.m. donderdag 25 mei van 11u - 20u. 
 

Sebastien Le Clef is een 28-jarige kunstenaar uit Antwerpen. Van kinds af aan zocht hij zijn eigen manier om onze complexe wereld beter te leren begrijpen. Spontaan gebeurde dat aan de tekentafel met potlood en pen in de hand.  

Na een moeilijke periode in zijn leven werd hij op 21-jarige leeftijd meer en meer in deze richting gestuurd en werd het duidelijk dat dit zijn droom was die hij wou waarmaken: de volledige vrijheid om te creëren. Zo ontstond een eigen wereld, een eigen taal en een eigen visie.  

Kunst en poëzie hebben hem geraakt op een niveau dat weinig andere dingen kunnen. Voor hem is het steeds belangrijk om geen referentiepunt te hebben, om niet te weten wat hij gaat maken of wat het zal worden.  

Typerend voor zijn werken zijn de primitieve kleuren en patronen gemaakt met stift, inkt en verf op groot papier, en de balans tussen rust en beweging. De kracht van de natuur, de mens, en de verbinding tussen beide werelden vormen een grote inspiratiebron voor Sebastien en voeden zijn liefde voor de tekenkunst.