Tatyana Galtseva

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Inspiratie uit de natuur


Tentoonstelling van 18 t.e.m. 24 november 2022.

Vernissage op vrijdag 18 november van 17u tot 22u.
Open op zaterdag en zondag van 10u tot 19u en van maandag t.e.m. donderdag van 11u tot 19u.

 

Tatyana Galtseva wordt in 1967 geboren te Kemerovo (Siberië) en woont sinds 2000 in Antwerpen. Naast haar dagelijkse werk in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience volgde ze verschillende opleidingen (keramiek, schilderkunst, glaswerk) aan de Academie van Beeldende Kunsten in Berchem. Tijdens haar studie inspireert ze zich vooral op het werk van schilders als Jean Arp, Kazimir Malevich (suprematisme), Paul Klee, Franz Marc en Pieter Bruegel.
Verder ontwikkelt Tatyana een bijzondere belangstelling voor de iconografie. Het werk van Giotto interesseert haar en ze maakte talloze schetsen, die op zijn schilderijen zijn gebaseerd.
Sinds haar studie aan de Academie werkt Tatyana als zelfstandig kunstenares in haar eigen atelier. Een belangrijke inspiratiebron in haar zoektocht naar eigen vormen en een eigen stijl en kleurenpalet is de kunsttheorie van de grondlegger der abstracte kunst, Wassily Kandinsky.
Tatyana stelt zich ten doel om associatieve reeksen te creëren, waarbij ook de toeschouwer de mogelijkheid voor eigen associaties wordt gelaten. Waarin een verbinding tot stand wordt gebracht tussen visuele waarneming, bewustzijn en denken (naar analogie van de psycholinguïstiek, die uitgaat van een band tussen taal, denken en bewustzijn) en waarin geometrische en lyrische vormen op een harmonische wijze met elkaar worden verenigd.
 

www.tatyana-galtseva.com