Jean Van Acker

Foto
Foto

Stilte

Tentoonstelling van 3 tot en met 16 december 2021.
 

Jean Van Acker, geboren te Berlare op 08 september 1954, is sinds zijn jeugd een gedreven en bedreven tekenaar, schilder en later zelfs beeldhouwer. Aan de kunstacademie van Brasschaat scherpte hij zijn artistieke kunnen aan.
Zijn beroepsloopbaan in binnen- en buitenland combineerde hij steeds met een intensieve beoefening van de beeldende kunsten, onder het pseudoniem Vallaquère. 

Sinds enkele jaren ligt zijn focus op de mozaïekkunst en verbreedt hij zijn kunnen in deze discipline aan de kunstacademie van Wilrijk. Via workshops, tentoonstellingen, literatuur en het experimenteren met diverse materialen, technieken en vaardigheden verdiept hij zich steeds verder in de oude en de hedendaagse wereld van de mozaïekkunst.

Gefascineerd door de diversiteit in de artistieke vormgeving en na een eerste tentoonstelling van eigen mozaïeken in 2019 blijft de mozaïekkunst een sterke aantrekkingskracht op hem uitoefenen. In zijn werken zijn de verschillende kunstvormen die Jean beoefent duidelijk waarneembaar.

In deze tentoonstelling staan rust, bezinning, kleur en een positief mensbeeld centraal. Als titel voor deze tentoonstelling koos Jean STILTE.