Jan De Peuter

Foto

Een Impressie van Schotland
 

Expositie van zaterdag 20 t.e.m. zondag 28 januari 2024. Van dinsdag 30 januari t.e.m. donderdag 1 februari op afspraak.
Open op zaterdag van 11u - 19u, op zondag van 13u - 19u en van dinsdag t.e.m. vrijdag van 11u - 19u.
Gesloten op maandag.


 

Sinds mijn prille jeugd is fotografie altijd mijn passie geweest.
Na vijf jaar academie in Nederland en twee jaar stage in Amerika, ben ik in 1977 professioneel doorgegaan met fotografie in al zijn aspecten: buitenopnames, studio- en labowerk.

Daarnaast was ik ook actief met vrij werk wat geleid heeft tot het uitgeven van fotoboeken: meer bepaald een boek over de Bourgogne en vijf boeken over Toscane. Deze hebben de eerste prijs gewonnen in de internationale 
‘Barbi Colombini’ competitie, georganiseerd door de kamer van koophandel van Siena, waar 24 fotografen met 6 nationaliteiten aan hebben deelgenomen.

Een reis doorheen het mooie landschap van Schotland afgelopen zomer inspireerde mij. Er is een reden waarom ik deze foto’s op canvas presenteer (meer info op www.depeutervakfotografie.be)

Voor mij is fotografie de combinatie van creativiteit en vakkennis, altijd gedragen door de letterlijke betekenis van ‘fotografie’: schrijven met licht.

Iedereen doet wat hij of zij wil, maar fotografie is ook een vak, een ambacht. De hier getoonde beelden hebben enkel de ambitie om te behagen, om er met plezier naar te kijken.
Deze beelden zijn natuurgetrouw, soms lichtjes bijgestuurd in de donkere en lichte partijen. Fotografie is nu eenmaal beperkter dan ons oog in het overbruggen van grote contrasten.

 

jan_depeuter@skynet.be