Begga Vermaelen

Foto
Foto
Foto
Foto

En Passant (verlengd tot en met woensdag 15 december)

Lino Print
 

Tentoonstelling van zaterdag 20 november tot en met zondag 28 november 2021. Van 29 november tot en met 15 december op afspraak (info@beggavermaelen.be).
  

Bij deze tentoonstelling is Begga Vermaelen in navolging van haar vorige tentoonstelling in 2020 verder aan de slag gegaan met het experimenteren met linodruk. Lichtschakeringen en -inval vormen weer een rode draad; niet enkel in architectonische beelden, maar ook in landschappen en portretten. Vereenvoudiging, vlak en kleur blijven centraal staan.  

 

Het jarenlange privilege om muurschilderingen en interieurs van zeer dichtbij te bestuderen, werd een inspiratiebron voor de schilderijen en grafisch werk van Begga Vermaelen.  

In haar schilderijen raakte zij enerzijds materiaaltechnisch gefascineerd door het harde oppervlak (de achtergrond als vertrekpunt), de textuur en gelaagdheid in opbouw - en voelde zich ook aangesproken door de monumentaliteit en totaalbeleving van muurschilderingen. Deze totaalbeleving wil ze ook weergeven in haar grafische beelden.  


www.beggavermaelen.be