Nieuwsbrief oktober 2020

  • Time to read 1 minute
Paul Hofman

Paul Hofman

Begga Vermaelen

Conscience20 nieuwsbrief

Volg ons op instagram


Paul Hofman, geboren te Oostende op 18 juni 1958, volgde op jonge leeftijd teken- en schilderlessen aan de kunstacademie van Brugge en Deurne. Na een lange kunst-loze periode van 16 jaar begon hij in 1991 terug actief te schilderen. Zijn aandacht ging vooral uit naar werken in olieverf maar de laatste jaren werkt hij graag met acrylverf. Gefascineerd door levendige kleuren tracht hij hierbij een heel persoonlijke en modernistische stijl te ontwikkelen. 
Tegenwoordig zijn veel van zijn werken gelinkt aan actuele en soms gevoelige thema's. Zijn werken zijn een mix van abstracte kunst en popart. Lambertus Vermeiren zei ooit over hem: “Zelf noem ik hem een progressieve realist waarbij zijn werken soms dichtbij het pointillisme, het impressionisme en de popart aanleunen”.
Kunst maken met afgedankte materialen zoals torso, etalagepoppen en auto-onderdelen is een deel van zijn passie geworden.

Voor meer info over de expositie zie: Paul Hofman.


 


Het jarenlange privilege om muurschilderingen van zeer dichtbij te bestuderen, werd een inspiratiebron voor de schilderijen van Begga Vermaelen. 

In haar schilderijen raakte zij enerzijds materiaaltechnisch gefascineerd door het harde oppervlak (de achtergrond als vertrekpunt), de textuur en gelaagdheid in opbouw - en voelde zich ook aangesproken door de monumentaliteit en totaalbeleving van muurschilderingen.

In haar tekeningen zien we meer de materiaaltechnische invloeden van modernistische grafiek en linodruk. Bij deze tentoonstelling is ze hiermee verder aan de slag gegaan door zelf met linodruk te experimenteren. 

Vanuit haar achtergrond is het niet verwonderlijk dat lichtschakeringen en –inval een terugkomend onderwerp zijn. De linodrukken die in deze tentoonstelling worden geëxposeerd tonen de beelden die tevoorschijn komen als licht en slagschaduw zich op gebouwen verenigen.  

Voor meer info over de expositie zie: Begga Vermaelen.

Door de Covid19-maatregelen is er geen vernissage en mogen er maximaal 3 personen samen aanwezig zijn in de galerie.

 

Komende tentoonstelling:

Marc Van Boven (30 oktober - 5 november)