Nieuwsbrief februari 2020

  • Time to read 1 minute
Jan Verbist

Jan Verbist

Jan Van Impe

Klik hier om u in te schrijven op onze nieuwsbrief : inschrijven op de Conscience20 nieuwsbrief
Volg ons hier op instagram: instagram pagina Conscience20

 

Conscience20 nieuwsbrief

Terwijl we in de tweede helft van januari een aantal reparaties uitvoerden werd in de etalage een mini expositie gehouden met een muzikale installatie van Theo Buys (zie foto).Deze maand brengen kunstenaars Jan Van Impe (beeldhouwkunst) en Jan Verbist (schilderkunst) elk hun eigen solotentoonstelling.

Omdat het altijd leuk is om een bezoek aan Conscience20 te combineren met andere evenementen in de stad raden we deze keer de overzichtstentoonstelling 'Present' van Stephan Vanfleteren aan in het Fotomuseum in Antwerpen (nog tot 19 april). 

DIVA, het diamantmuseum op de Suikerrui, presenteert vanaf 16 februari de 19de Zilvertriënnale. In de permanente collectie van dit museum vind je enkele stukken van de gekende Antwerpse zilversmid familie Anthony.  Michel-Jacques Anthony kocht in 1845 het Conscience20 pand als woonst en atelier.  Zijn zoon Charles-François zette de zaak verder en verving de gevel in 1858 door de huidige façade.  Wat de fijnzinnige uitwerking van onze gevel verklaart.  Deze historische façade was in zeer slechte staat geraakt, maar is in de loop van 2018 door ons hersteld met een grondige restauratie.

 

 

Jan Van Impe, La Revanche du Temps Perdu.

Tentoonstelling van 8 tot en met 19 februari.
Elke dag open (behalve op maandag) van 15u tot 20u.
Vernissage zaterdag 8 februari van 16u - 21u, finissage woensdag 19 februari.

Expositie Jan Van Impe

 

 


 

Jan Verbist.

Tentoonstelling van 23 februari tot en met 1 maart.
Open op zondag 23 februari, donderdag 27 februari, vrijdag 28 februari, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart  van 11.30u tot 17u.

Expositie Jan Verbist

 

 

Komende tentoonstellingen :

Francis Wauters - 'Longing for Airplanes' (6 - 12 maart).
SPRNG (13 - 19 maart).
Ilse Van Dessel (20 - 26 maart).