Nieuwsbrief september 2021

  • Time to read 2 minutes
September

September

 


Manu De Mey - 'Puur'

 

Expositie met schilderijen van Manu De Mey en gedichten van Adrianne Waldt en Christophe Batens, van 4 tot en met 9 september 2021.
Elke dag open van 11u tot 18u.

Opening met voordrachten op vrijdag 3 september van 19u tot 21u.


Expositie Manu De Mey
 

Manu De Mey is geboren in Mortsel in 1965, zijn moeder een Britse kunstenares en zijn vader een Vlaamse boekhouder. Hij groeide op als de oudste van vier broers omringd door de mooie heide en bossen van Kalmthout. In zijn twintiger jaren verhuisde hij naar Antwerpen waar hij zijn eigen zaak startte als webdesigner.

Hij begon digitale grafische kunst te maken als hobby in 2008. In september 2017 had hij een creatieve openbaring op het Burning Man festival in de woestijn van Nevada, USA. Nog geen week later schreef hij zich in op de kunstacademie van Mortsel en begon te tekenen en schilderen, iets wat hij 30 jaar lang nooit meer gedaan had. Hij leerde zichzelf tekenen in 6 maanden en is sindsdien niet meer gestopt met het tekenen en schilderen van portretten.

Hij woont nu in Antwerpen met zijn vriendin en twee tienerzonen. Thuis heeft hij zijn atelier op de zolder waar hij figuratieve kunst tekent en schildert, voornamelijk portretten. 

Met zijn werken probeert Manu een visuele stempel te drukken en een sterke emotie over te brengen. Zijn portretten zijn vaak ambigu en dit is meestal opzettelijk. De kijker twijfelt of hij kijkt naar een dader of een slachtoffer, een leider of een volger, een meester of een slaaf. Manu's wereld wordt bevolkt door trieste, melancholische personen met onderdrukte emoties, vaak mooie maar beschadigde vrouwen. 

Manu is reeds enkele jaren bezig naar buiten te komen met zijn werk en heeft reeds verschillende exposities gehad, waaronder ACAF in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) en EuropArt in Amsterdam.

Dankzij digitale platformen heeft Manu al vele werken internationaal verkocht waaronder de VS, Oekraïne, Hong Kong, Taiwan en overal in Europa.


 


Piet Vermeulen

 

Tentoonstelling van 11 tot en met 22 september.
Open van dinsdag tot en met zondag van 11u tot 18u.

Expositie Piet Vermeulen
 

Piet Vermeulen is in 2019 afgestudeerd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Lier, discipline tekenkunst. Op de tentoonstelling zullen enkele werken van zijn afstudeerprojekt te zien zijn, naast een reeks portretten van inspirerende  persoonlijkheden uit de kunstgeschiedenis.
 


 


Vincent Rijs - 'Amsterdam gaat naar Antwerpen'

 

Duotentoonstelling met Maria van Dijkman van 25 september tot en met 6 oktober 2021.

Feestelijke opening op zaterdag 25 september om 15.30u met het duo "Blond en Blauw": Wilma Bakker (zang) & Eric Lensink (keyboard).
Open van woensdag tot en met zondag van 14u tot 18u. Gesloten op maandag en dinsdag.

Expositie Vincent Rijs


Vincent Rijs volgde diverse fotografieopleidingen: Fotovakschool, Fotogram, de Masteropleiding aan het ImageLab en analoge fotografische beeldprocessen bij Huis Marseille te Amsterdam. Hij was tot 1 oktober 2010 verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en vestigde zich daarna als autonoom fotograaf.

In de afgelopen jaren heeft Vincent solo-exposities gehad in een drietal Amsterdamse galeries, een gezamenlijke expositie in Arti et Amicitae en zijn portfolio is o.m.vertegenwoordigd in Vogue Italia. “Een vergrendeld paradijs, de verloren vleugels (onschuld?) zijn vaak terugkerende motieven in het fotografische werk van Vincent Rijs. Het zijn verstilde beelden, vastgelegd met een warm kleurpalet, in een melancholisch overpeinzend kader geplaatst, soms met een zweem van surrealisme. De prachtige mystieke sfeer die hij oproept heeft een mijmerend, vaak weemoedig verlangen naar een andere wereld die op een vreemde manier toch ook weer heel herkenbaar is.”


 


Maria van Dijkman - 'Amsterdam gaat naar Antwerpen'

 

Duotentoonstelling met Vincent Rijs van 25 september tot en met 6 oktober 2021.

Feestelijke opening op zaterdag 25 september om 15.30u met het duo "Blond en Blauw": Wilma Bakker (zang) & Eric Lensink (keyboard).
Open van woensdag tot en met zondag van 14u tot 18u. Gesloten op maandag en dinsdag.

Expositie Maria van Dijkman
 

Mijn leven lang ben ik al gefascineerd door het landschap. Sinds mijn studie ben ik er als professioneel kunstschilder mee bezig. Het dient als uitgangspunt voor mijn olieverf schilderijen. Het is een bron van inspiratie die ik zowel figuratief als abstract onderzoek. Dit resulteert in een verzameling tekens, schriftuur, letters en gedachten. Ik hanteer diverse technieken zoals olieverf, potlood, pastel en houtskool. Hierdoor ontstaat een bloeiende kleurschakering waarbij de helderheid van het licht behouden blijft. Door het schilderen van dunne transparante kleurlagen ontstaat er dieptewerking. Mijn drijfveer om te willen schilderen is te willen creëren. Soms leidt het tot ontroering en herkenning.


 

Komende tentoonstellingen :

Marijke Van Eyck & Brigitte Didden (8 - 21 oktober)
Jan Dirkx (22 - 28 oktober)