Nieuwsbrief mei 2021

  • Time to read 3 minutes
Foto

Veronique Van Asch 

 

Duotentoonstelling met Steven Goegebeur van 30 april tot en met 6 mei.
Elke dag open van 11u tot 18u.

Expositie Veronique Van Asch
 

De werken van Veronique zijn stuk voor stuk unieke, zelfontworpen kunstvoorwerpen, waarin ze vooral een manier vindt om haar diepste gevoelens tot uitdrukking te brengen.  Haar oeuvre is erg veelzijdig en gaat van geboetseerde beelden tot juwelen en decoraties, die al dan niet geglazuurd worden.  Haar eigen en zeer herkenbare stijl loopt als een rode draad doorheen haar collectie.


 


Steven Goegebeur

 

Duotentoonstelling met Veronique Van Asch van 30 april tot en met 6 mei.
Elke dag open van 11u tot 18u.

Expositie Steven Goegebeur

      "Na maanden repeteren voor het interactieve theaterstuk Assisen 3 waarbij het publiek mee beslist over schuld of onschuld wordt aan de vooravond van de première de eerste lockdown afgekondigd.
Een enorme teleurstelling voor cabaretier en stand-up comedian Steven Goegebeur wiens jaar er opeens helemaal anders uitziet dan gepland. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en koos ervoor iets nieuws te proberen.

   ... Ik ben al langer geïnteresseerd in kunst en kon me altijd al verliezen in kunstwerken. Ik heb ook leuke contacten in de kunstwereld met onder andere Hannes D’Haese. Die had zelfs een plaatsje voor mijn kunstwerken gereserveerd op zijn expo in een galerij in Knokke eind dit jaar. Nog een leuk weetje misschien, mijn allereerste comedy-optreden was er eentje in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met nog enkele andere stand-up comedians had ik me toen geëngageerd voor het project ‘Art meets comedy’ waarbij ik bij een schilderij uitleg gaf. Dat viel blijkbaar in de smaak!

   ... Ik miste het publiek dus ben ik het beginnen schilderen. Daarnaast komen ook de thema’s liefde en jezelf zijn aan bod. Je mag best wat afwijken van de rest en af en toe een beetje buiten de  lijntjes kleuren. Als we allemaal hetzelfde doen dan krijgen we maar een saaie boel. Het is niet belangrijk of je in of uit de maat loopt, als je je eigen ritme maar vindt. dat is iets wat als een rode lijn  doorheen mijn schilderijen loopt. Ik kies voor kleur en mensen zonder gelaatsuitdrukking om de fantasie van de kijkers aan te wakkeren en hen hun eigen verhaal te laten creëren."

Lees meer: https://www.c-life.be/nl/rubriek/6-ontspanning/909-heistenaar-cabaretier-en-nu-ook-schilder/


 


An Feyens - 'TOGETHER from BLACK to COLOR'

 

Duotentoonstelling met Louis Iserbyt van 8 tot en met 13 mei 2021.
Open op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei van 11u tot 18u, wegens professionele en schoolbesognes andere dagen op afspraak.

Expositie An Feyens


Naar aanleiding van een speciaal jaar,
een duotentoonstelling, moeder en zoon.

An volgde een opleiding interieurvormgeving, met al jaar en dag als hobby tekenen en schilderen, en geïnteresseerd in alles wat met kunst, design en fotografie te maken heeft.

Na samen al een aantal workshops gedaan te hebben, wagen ze zich nu voorzichtig aan een expositie.

 


Louis Iserbyt - 'TOGETHER from BLACK to COLOR'

 

Duotentoonstelling met An Feyens van 8 tot en met 13 mei 2021.
Open op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei van 11u tot 18u, wegens professionele en schoolbesognes andere dagen op afspraak.

Expositie Louis Iserbyt


Naar aanleiding van een speciaal jaar,
een duotentoonstelling, moeder en zoon.
 
Louis volgde de opleiding illustratie grafiek, met een uitgebreide interesse naar alle vormen van kunst, fotografie en film.

Na samen al een aantal workshops gedaan te hebben, wagen ze zich nu voorzichtig aan een expositie.


 


Didier Vergouwen

 

Tentoonstelling van 14 tot en met 20 mei 2021.
Elke dag open van 10u tot 18u.

Expositie Didier Vergouwen


Didier Vergouwen, geboren te Ekeren op 6 februari 1973 vertoonde als kind al enige creativiteit maar pas als volwassene begon hij zich heel bewust te interesseren voor schilderkunst. Inmiddels 10 jaar geleden begon hij aan de schildersopleiding aan de Academie voor Woord en Beeld te Berchem.

Met name een grote bewondering voor het werk van Claude Monet, die met zijn kleuren en toetsen het steeds veranderende licht op een welbepaald moment wist weer te geven, bracht hem ertoe zelf te beginnen schilderen.

Geprikkeld door onder meer “Impression, soleil levant”, de kathedralen en de hooibergen van de grote Franse meester evolueert Didier echter meer en meer naar een quasi tegenovergestelde stijl en werkwijze. 

Meer dan door het daglicht is Didier aangetrokken tot schaduw, schemering en kunstlicht. Ter voorbereiding van zijn schilderijen neemt hij ’s avonds in de stad foto’s die hij met opzet laat “mislukken”. Door de camera bij een trage sluitertijd niet honderd procent stil te houden wordt een vervaagd en trillend beeld bekomen.

In de schilderijen die hij aan de hand van dat materiaal maakt is er geen optische kleurmenging door naast elkaar geplaatste dikke verftoetsen maar wel een herhaaldelijk toevoegen van nieuwe transparante verfveegjes.

Geen snelle uitvoering op locatie dus maar een stapsgewijze, langzame opbouw in het atelier. Dat resulteert in figuratief werk dat bewust niet volledig scherp en leesbaar is. Sommige werken kunnen zo beschouwd als “bijna abstract”, en door de kijker deels vrij worden ingevuld.


 


Christel Heremans - 'De Rozentuin'

 

Tentoonstelling  van 21 mei tot en met 3 juni.
Elke dag open van 12.30u tot 19u.

Expositie Christel Heremans


"De Rozentuin is een eerbetoon aan Jannis Kounellis, één van mijn helden.

Na het zien van de tentoonstelling in de Fondazione Prada (2019) in Venetië bleven de werken van Jannis Kounellis door mijn hoofd spoken. Maanden liep ik te broeden op zijn roze wol en grote rozen tot de inspiratie kwam. 

Bloemen hebben een symbolische betekenis in ons sociaal leven. De roos, de koningin der bloemen, staat in het algemeen symbool voor liefde, vreugde, geluk en genegenheid. De gelegenheden waarbij we een symbolische ruiker rozen geven, inspireerden mij tot mijn grotere schilderijen waar specifieke betekenissen in worden uitvergroot. 
 
Het kleinere werk ontstond door mijn dagelijkse wandelingen, door de buurt waar ik woon in Den Haag, tijdens de eerste corona lockdown in 2020. Op de stoep, tegen de huisgevels, kwam ik allerlei prachtige rozenstruiken tegen. De mooiste heb ik gevat in een serie kleine schilderingen.  

Kounellis zei in een interview: "Ik heb eraan gedacht om zo'n hele show te doen. Het schilderij in de eerste zaal met de zwarte roos en de kooien, gewoon om consequent obsessief te zijn. Het is alsof je een woud van rozen binnengaat, maar dan uitvergroot tot gigantische proporties, en andere heel kleine." 

Dit is mijn woud van rozen, ook consequent obsessief."

 

Komende tentoonstellingen :

Katrien Pandelaers & Camille Van de Velde - 'Off Track' (4 - 10 juni)
Daisy Heirbaut & Linda Savineau - 'Pas de Deux' (12 - 24 juni)
Ilse Van Dessel (25 juni - 1 juli)