Nieuwsbrief maart 2021

  • Time to read 2 minutes
Foto

Conscience20 nieuwsbrief

Volg ons op instagramVaidotas Zukas - 'Moderne Kunst uit Litouwen. Vaidotas Zukas in Vlaanderen'.

 

Tentoonstelling van 12 tot en met 18 maart.
Elke dag open van 10u tot 18u.

Expositie Vaidotas Zukas
 

Vaidotas Zukas is een bekende Litouwse schilder en journalist. Met zijn werk vernietigt hij al geruime tijd mythen en bijgeloof. Zijn nieuwste schilderijen zijn vol elegantie en precisie, veel ironie en erotiek. Op de achtergrond van de nieuwste collages duiken plattegronden van Europese gebouwen op. Soms schildert de kunstenaar ze met heldere verf, Chinese mascara of drenkt ze in gekleurd water, en als ze gedroogd zijn, blijven ze uitgedroogd of worden ze verkoold perkament. Tegen de achtergrond van al dit poëtische historisme - heldere lippen, ogen, vrouwenknuppels, armen, benen, expressieve handpalmen.

Al bijna 40 jaar maakt Vaidotas Zukas schilderijen, collages, ringen en reliëfkeramiek, sieraden, beeldhouwwerken en interieurontwerpen. Zijn eerdere werken omvatten politieke en etnische cycli, later religieuze thema's, portretten en landschappen: keramische plaquettes met vlammende harten, reliëfs van Madonna's, bloemen, rotsornamenten (worden geassocieerd met archeologische vondsten) en mysterieuze tekens uit het verleden. De schilderijen wordt gekenmerkt door rijke, expressieve kleuren en expressieve texturen.

Vaidotas Zukas heeft meer dan 50 solotentoonstellingen georganiseerd in Litouwen en in het buitenland. Enkele honderden werken bevinden zich in privécollecties in West-Europa, de VS en Australië. Enkele honderden meer - in Litouwse collecties. Zijn werken zijn aangekocht door Lithuanian National Museum of Art, MO Modern Art museum, Zimmerli Art Gallery. In 2015 is een permanente tentoonsteling geopend in het landhuis Alanta, Litouwen.
 

Kathleen Steegmans

 

Tentoonstelling van 19 tot en met 25 april.
Elke dag open van 14u - 20u.

Expositie Kathleen Steegmans


Kathleen Steegmans studeerde in 1998 af als Meester in de Beeldende kunst maar geloofde op dat moment niet dat het mogelijk was om te leven als professioneel kunstenaar.

Na een aantal jaren in diverse functies en een omscholing naar grafisch ontwerper opende ze in 2011 een creatief bureau met haar partner. 

Nadat ze te vroeg afscheid moest nemen van haar ouders besloot Kathleen om haar oude droom terug leven in te blazen. Het leven is te kort om niet voor je dromen te gaan! 

De kennis die Kathleen heeft opgedaan tijdens haar professionele carrière gebruikt ze nu om haar persoonlijke werk te promoten en verkopen.

Met haar figuratief werk, waarin sterke doch kwetsbare vrouwen een hoofdrol spelen, wil Kathleen kijkers inspireren en motiveren om ook hun mooiste leven te leven en hun dromen te volgen. Door het veelvoudig gebruik van goud en blauw, kleuren waar zowel wereldse als spirituele eigenschappen aan zijn verbonden, vragen deze vrouwen om gezien te worden.

Kom jij kennis maken met Kathleen en ‘haar vrouwen’? 

Welkom!
 

Omwille van de corona maatregelen zal er helaas geen openingsreceptie zijn. Om bezoekers op een andere manier te bedanken krijgt iedereen een kleine limited edition print mee naar huis.  

Luc Van Peer - 'Wandelingen Door Mijn Stad'

 

Tentoonstelling van 26 maart tot en met 1 april.
Elke dag open van 14u tot 18u.

De fotograaf, Luc Van Peer, wandelde in tijden van pandemie met zijn camera door zijn naaste omgeving. Hij beleefde de indrukken van deze pandemie op zijn eigen gemoed en bekeek wat hem beroerde in het stedelijk landschap. Hij maakte daar beelden van.
In deze expositie toont de fotograaf foto's van die taferelen die hem intuïtief én emotioneel troffen.

Expositie Luc Van Peer
 

Komende tentoonstellingen:

Martin Vanloocke - 'Anders' (2 - 8 april)
Veronique Van Asch & Steven Goegebeur (9 - 15 april)